Onze stranden zijn één van de schoonste stranden in Nederland

Wat dacht je van zomaar een middag naar het strand? Gewoon doordeweeks? Voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen is dit heel normaal.

Filevrij naar de kust en weer terug. Het strand is twaalf kilometer lang, lekker breed, bijzonder schoon en er zijn karakteristieke badplaatsen. Op het strand zelf staan verschillende gezellige strandpaviljoens. Dé plek bij uitstek om, ook in de wintermaanden, van het uitzicht en van een lekker hapje en drankje te genieten. Onze stranden staan elk jaar in de top tien van schoonste stranden van Nederland.

De badplaatsen zijn vooral in de zomer gezellig druk. Groede is het kunstenaarsdorp in historisch decor. Maritiem Breskens heeft alles in huis voor de stoere zeebonk en de echte lekkerbek. Nieuwvliet is de familiebadplaats bij uitstek en Cadzand kijkt uit over de prachtige natuur van natuurreservaat ’t Zwin op de grens met Vlaanderen. Daarnaast heeft Cadzand een internationaal karakter.

We kennen niet alleen de Noordzeestranden. Ook langs de Westschelde is het goed vertoeven. Na het werk boten spotten of een duik nemen? Geen probleem! Binnen enkele minuten sta je aan het water.