Een uitstapje waarbij je van doorzetten moet weten!

Het is een voor West-Europa ongekende, uitgestrekte brakwater-wildernis: een bezoek aan Het Verdronken Land van Saeftinghe is een onvergetelijke ervaring! In dit 36 km² grote oerlandschap zie, ruik en ervaar je het ritme van het getij, de invloed van de zee en de Schelde. De rijke historie - er stond zelfs een kasteel- heeft haar sporen nagelaten.

Het is een uniek gebied waar je weliswaar langs kunt lopen, maar wat in verband met de natuurwaarden en vooral de veiligheid voor een groot deel niet vrij toegankelijk is. Het is wel mogelijk om onder begeleiding van een gids het gebied te verkennen. De gidsen kennen het gebied met de vele diepe geulen en kreken op hun duimpje. Een gegids bezoek is echte aanrader! Ook kan je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum en worden er speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Het Verdronken Land van Saeftinghe ligt op de grens van Nederland en België, op 10 kilometer afstand van Hulst. Emmadorp, de plaats waar het natuurgebied ligt, biedt ook horeca aan. Een overnachting of lunch zorgt er voor dat je het ultieme Zeeuws-Vlaamse gevoel kunt ervaren!

Bekijk de website voor meer informatie

De (verborgen) schoonheid van Zeeuws-Vlaanderen

Hulst
Naast het bijzondere landschap van Saefthinge kent de gemeente Hulst nog meer natuurschoon. Niet alleen de stadwallen van Hulst zelf zijn bijzonder om te bezoeken en bewandelen. Ook omliggende dorpen kennen genoeg groen. Nieuwsgierig geworden? Op de website van het bezoekersmanagement Hulst vind je meer informatie.

Terneuzen
Terneuzen is omgeven door water. Het verbaasd dan ook niemand dat er genoeg te doen en beleven is op en nabij het water. Meer informatie kan je hier vinden.

Oostburg
De bekendste stranden van Zeeuws-Vlaanderen liggen in de gemeente Sluis. Deze gemeente kent namelijk de Noordzee als noorder- en oosterbuur. Maar naast mooie en schone stranden, zijn er genoeg andere natuurgebieden te bezoeken. Klik hier voor een overzicht.