Wat is Onbegrensdzeeuwsvlaanderen?

Onbegrensdzeeuwsvlaanderen is een samenwerking tussen de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten (Hulst, Sluis en Terneuzen), het bedrijfsleven en verschillende organisaties in Zeeuws-Vlaanderen. Samen voeren we activiteiten uit die Zeeuws-Vlaanderen versterken als gebied op zich en als onderdeel van de grensoverschrijdende Euregio Scheldemond. We richten ons hierbij op de thema’s wonen, werken, arbeidsmarkt, opleiding en voorzieningenniveau en zijn er voor geïnteresseerden aan beide kanten van de grens.

Zeeuws-Vlaanderen ligt letterlijk en figuurlijk op de grens tussen Nederland en België, waardoor veel invloeden en tegenstellingen in Zeeuws-Vlaanderen samenkomen. Bijvoorbeeld de bourgondische invloeden uit Vlaanderen en culinaire invloeden uit Zeeland. De grens tussen water en land. De tegenstelling tussen de dynamiek in het havengebied en de rust en ruimte op het platteland. Zeeuws-Vlaanderen is onbegrensd in wonen, werken en beleven. Wij laten je graag deze onbegrensde mogelijkheden zien!

Benieuwd waar wij ons de komende twee jaar voor inzetten? Je leest het in in ons werkplan

Logo Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen
Missie Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen

Het uitvoeren van gezamenlijke activiteiten, die Zeeuws-Vlaanderen versterken als gebied als geheel en als onderdeel van de grensoverschrijdende Euregio Scheldemond die van belang zijn voor de burgers aan beide zijden van de grens en voor geïnteresseerden in de regio. Het jaarverslag van 2022 is hier te zien.

Team OZVL

Ons enthousiast team

Ellen van Troost, Sarie Steenbergen en Nathalie de Schepper vormen het enthousiaste team van OnbegrensdZeeuwsVlaanderen. Ellen werkt als projectsecretaris en aanjager. Dit betekent dat ze het jaarplan en jaarverslag schrijft, de vergaderingen voorbereid en werkt aan activiteiten om de doelen van Onbegrensd te realiseren. Sarie is projectmedewerker, verzorgt de backoffice en vormt samen met Nathalie als communicatieadviseur het communicatieteam. Zij houden de website met actuele informatie bij, beantwoorden vragen van bezoekers en zijn actief op social media. Zij ontwikkelen promotiematerialen en regelen alles wat nodig is om bijvoorbeeld met een stand bij een evenement te staan.  

Dit jaar hebben we een aantal belangrijke stappen gezet. Sinds mei is er een Engelstalige versie van onze website. Voor de groeiende groep internationals in onze regio is onze informatie nu ook beschikbaar. Voor ons eerste fysieke evenement in 2022 hebben we een nieuwe promotiewand en gespreksrad ontwikkeld.