In 2020 heeft het Expat Center Zeeland tijdens een online webinar de internationale community ‘International Zeeland Newcomers Center’ gelanceerd. Dit is een platform van en voor internationale werknemers in Zeeland. Tijdens deze lancering hebben de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters de internationale werknemers uitgenodigd voor een warm welkom: een Meet & Greet. 

Op maandag 28 november 2022 was het dan zover en vond de Meet & Greet plaats. Door corona is het evenement een aantal keer opgeschoven. OnbegrensdZeeuwsVlaanderen mocht samen met het Expat Center Zeeland deze middag/avond organiseren in de CO3 Campus in Terneuzen. 

Warm welkom

Burgemeester Ilona Jense (gemeente Hulst), burgemeester Marga Vermue (gemeente Sluis) en wethouder Jeroen de Buck (gemeente Terneuzen) heetten zo’n 50 internationale werknemers met diverse nationaliteiten en werkzaam bij elf Zeeuws-Vlaamse bedrijven, van harte welkom in Zeeuws-Vlaanderen. Dat deden zij met een welkomstwoordje, een presentatie over de plannen voor het centrum van Terneuzen en door iets te vertellen over de ontwikkeling van het Expat Center Zeeland om Zeeuwsbreed te gaan werken. 

Daarnaast gaf Caroline Buijsse van ZJI Sea Wellness! een presentatie over haar bedrijf en vertelde Jean Paul Leenknegt meer over het gebouw en de projecten van de CO3 Campus. Twee interessante presentaties! 

Elkaar ontmoeten

Na afloop was er gelegenheid voor de deelnemers om met elkaar en met de burgemeesters en wethouder in gesprek te gaan. Dit onder het genot van een hapje en drankje en muziek van DJ Frutzenprutser. We hebben goeie reacties ontvangen. De deelnemers vonden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en de burgemeesters en wethouder te leren kennen. Ook vanuit OnbegrensdZeeuwsVlaanderen hebben we interessante gesprekken gevoerd. Kortom een mooi evenement! We gaan zeker kijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven.