Op 21 maart 2023 stonden we op de infomarkt van de B2B 2.0 in het Mauritshof in IJzendijke. De gemeente Sluis (het ondernemersloket en toerisme) organiseerde dit evenement samen met de Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen. Deze stichting voert het bezoekersmanagement en gastheerschap in de gemeente Sluis uit. 

Wat is de link tussen een ananas en jouw organisatie? Dat was de vraag op de uitnodiging voor de B2B. Een ananas is het symbool voor gastvrijheid, iets wat wij bij OnbegrensdZeeuwsVlaanderen heel belangrijk vinden. Wij willen dat mensen die hier komen wonen, werken of op bezoek zijn zich welkom voelen en gastvrij worden ontvangen. Eén van de presentaties, gegeven door Laura de la Mar, ging dan ook over dit thema. Met gastvrijheid maak je het verschil. 

Workshops en informatiemarkt

Enthousiaste ondernemers volgden een boeiend middagprogramma met diverse workshops. Thema’s waren onder andere zaken doen met België, digitale weerbaarheid en gastvrij ondernemen. Na afloop van dit programma was er een informatiemarkt waar ook OnbegrensdZeeuwsVlaanderen was vertegenwoordigd.   

We merkten aan de bezoekers bij onze stand dat de gemeente Sluis een toeristische regio is. We hadden boeiende gesprekken met campinghouders, boeren en startende ondernemers. Branches waar we niet dagelijks mee in contact komen, waardoor het voor ons heel waardevol en leerzaam was. Ook hebben we hen van gerichte informatie kunnen voorzien en hen goed kunnen doorverwijzen. Een win-win situatie!