Hoe is het om een kersverse inwoner van Zeeuws-Vlaanderen te zijn? Dat weet ik als geen ander. In december verhuisde ik - samen met mijn man Gert-Jan en onze drie zonen - naar de gemeente Hulst. En wat een verademing is dat ten opzichte van de Randstad! Mensen zijn een stuk relaxter. Daardoor hebben ze ook meer tijd voor dingen. Die dingen kunnen ook beter landen.  

Zeeland was zeker niet nieuw voor me. Geboren ben ik in het Groningse Delfzijl. Opgroeien gebeurde op Walcheren. Voor mijn studie vertrok ik uit de provincie. Maar de herinneringen waren zo goed, dat ze de reden waren voor mijn sollicitatie. En sinds oktober 2022 mag ik burgemeester van Hulst zijn. Dat is nu zo’n vier maanden en het klikt!  

Hulst is lekker gewoon. Mensen zijn heel benaderbaar en ook enthousiast. Ik heb al heel veel uitnodigingen mogen ontvangen om kennis te maken. Kennismakingen van allerlei soort. Zo leuk!  

Ik ben dan ook aardig nieuwsgierig en ga graag naar buiten. Daar zie je het echte leven en proef je wat er leeft. Veel beter dan vanachter je bureau of de vergadertafel.  

Ik wilde niet zomaar overal burgemeester zijn. De plek moest me passen. Na vier maanden kan ik echt wel zeggen, dat ik een goede inschatting heb gemaakt: Het past prima! Hulst is relaxt, maar tegelijkertijd gebeurt er ook veel. Dat geldt voor heel Zeeuws-Vlaanderen. Het is een ontzettend diverse en boeiende streek. Zalig om er te kunnen wonen en werken. Ik kan het iedereen aanraden. 

Ilona Jense-van Haarst  
Voorzitter OnbegrensdZeeuwsVlaanderen