"Philippine zag er gezellig uit met de vele restaurants en de mooie natuurlijke omgeving die ook nog kindvriendelijk leek te zijn"

Kenroy is vanuit Utrecht verhuisd naar Zeeuws-Vlaanderen. Inmiddels woont hij ruim een jaar in Philippine samen met zijn gezin.

Wens om huis te kopen

In Utrecht huurden we een appartement met voor Utrechtse begrippen een ruim balkon. Hoewel we er fijn woonden, werd onze wens om een huis te kopen groter. Maar het was lastig om in Utrecht een koophuis te vinden. De huizen zijn daar prijzig. Op een gegeven moment dachten we, waarom kijken we niet verder? Misschien vinden we ergens anders in Nederland een betaalbare woning die voldoet aan onze wensen.

Zo begon onze zoektocht. We hebben werkelijk waar overal in Nederland gekeken en verschillende bezichtigingen gehad. Onze bezichtiging in Philippine was één van de laatste. Daar vonden we ons droomhuis! Mijn vrouw had zich vooraf verdiept in de omgeving. Philippine zag er gezellig uit met de vele restaurants en de mooie natuurlijke omgeving die ook nog kindvriendelijk leek te zijn. We besloten de gok te wagen en verhuisden naar Zeeuws-Vlaanderen.        

Jungle

Als ik Zeeuws-Vlaanderen vergelijk met de Randstad, zie ik positieve verschillen. Voor de Randstad is Utrecht best een groene stad. Maar hier in Zeeuws-Vlaanderen is het veel groener. We waren daar al blij met ons ruime balkon, maar nu genieten we extra van onze grote tuin en de oprit aan de voorkant van het huis. We zijn in de zomer verhuisd en ik weet nog dat we tijdens één van de eerste ochtenden de vogeltjes hoorden fluiten. We werden er wakker van, keken elkaar aan en dachten ‘wat is dit’? In de Randstad was er ook geluid, maar dan van auto’s en verkeer. Fluitende vogels waren we niet gewend. Het was fantastisch om zo wakker te worden. Het voelde voor mij als wakker worden in de jungle.

Je hebt hier rust en ruimte en je kunt je vlees letterlijk bij de boer kopen. Als ik de drukte wil opzoeken, sta ik binnen een half uur in Gent of Antwerpen. De balans tussen rust, ruimte en drukte is voor mij perfect.

Hartelijk ontvangen

De mensen in een dorp zijn ook veel hechter met elkaar dan in de stad. Met kerst vonden wij een kerstkaartje van onze buren in de brievenbus. Heel lief! In Utrecht kenden we onze buren niet eens persoonlijk. We groetten elkaar wel, maar dat was het. Hier gaan mensen persoonlijker met elkaar om. We zijn heel hartelijk ontvangen in het dorp.

Openbaar vervoer

Natuurlijk zijn er ook mindere dingen in Zeeuws-Vlaanderen. In Utrecht reed er elke tien minuten een bus, metro of tram. Hier is het vanuit Philippine bijna onmogelijk om binnen een acceptabele tijd met de bus in Terneuzen te komen. We hebben een auto en overwegen een tweede te kopen, omdat het voor mijn vrouw niet mogelijk is met het openbaar vervoer naar haar werk te gaan. Eigenlijk willen we geen tweede auto. Het is hier zo groen, dat vinden we belangrijk. Een tweede auto past niet in dat plaatje.

Ik ben blij met de keuze die we hebben gemaakt om naar Zeeuws-Vlaanderen te verhuizen. Hoewel het hier totaal anders is dan de steden waar ik heb gewoond, hebben we onze draai gevonden. Als ik het samenvat, is mijn leven hier veel rijker.