Natuur

Moeder Natuur heeft Zeeuws-Vlaanderen goed bedeeld. De natuur van nu heeft meestal te maken met een stuk indrukwekkende historie.

natuur saeftinghe

Liefhebbers van bijzondere vogels en planten kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn veel unieke natuurschatten in de vorm van schorren, kreken en buitendijkse gebieden. Meestal zijn het erfenissen van een verloren strijd met de zee, of een gevolg van conflicten met bezetters zoals de Spanjaarden.

Aan de uiterste oostgrens van de streek, langs de Westerschelde, vindt u bijvoorbeeld het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste aaneengesloten "natte" land van West-Europa. Met zijn slikken, schorren en oude polders staat dit grensoverschrijdend natuurreservaat hoog aangeschreven bij het WNF. Het is een uniek gebied waar u weliswaar langs kunt lopen, maar dat in verband met het verraderlijke tij alleen met een gids mag worden bezocht. Dat is trouwens een uitstapje waarbij je wel een beetje van doorzetten moet weten!

Ook het Zwin, aan de kust op de grens tussen Vlaanderen en Zeeland, en de Verdronken Zwarte Polder bij Nieuwvliet zijn voorbeelden van natuur met een stuk geschiedenis.

Kijk hier voor meer tips over andere mooie plekken.

Zee en strand

Wat dacht u van zomaar een middag naar het strand? Gewoon doordeweeks? Voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen is dit heel normaal: Filevrij naar de kust en weer terug. Een breed strand, prachtig schoon en gezellige paviljoens in combinatie met bijzondere natuurgebieden. Lees meer over zee en strand

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson