Zee en strand

Wat dacht u van zomaar een middag naar het strand? Gewoon doordeweeks? Voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen is dit heel normaal.

strand

Filevrij naar de kust en weer terug. Het strand is twaalf kilometer lang, lekker breed, bijzonder schoon en er zijn karakteristieke badplaatsen. Op het strand zelf staan maar liefst 12 gezellige strandpaviljoens: de plek bij uitstek - ook in de wintermaanden - om van het uitzicht en een lekker hapje en drankje te genieten. Strandpaviljoen Puur in Groede is uitgeroepen tot het beste paviljoen van Zeeland en Beachhouse 25 is het beste paviljoen volgens de Duitse bezoekers (verkiezing georganiseerd door Strand Nederland). Via een webcam kunt u meteen het strand in Nieuwvliet bekijken.

Kinderen amuseren zich hier per definitie perfect. De badplaatsen zijn vooral 's zomers gezellig druk. Groede is hèt kunstenaarsdorp in historisch decor. Maritiem Breskens heeft alles in huis voor de stoere zeebonk en de echte lekkerbek. Nieuwvliet is de familiebadplaats bij uitstek en Cadzand tot slot kijkt uit over de prachtige natuur van natuurreservaat 't Zwin op de grens met Vlaanderen.

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson