Nabeeld Verbeeld, literatuur, Muziek & Beeld

Zaamslag

Nabeeld Verbeeld, Close-up van een roman

In juni 2018 verscheen de roman Nabeeld van Yves Bondue.
Omdat de auteur beroepshalve al jaren rondtoert langs grote en kleine podia met muziek, vertellingen en theater, maakte hij rond dit boek een muzikale auteurslezing.
In Nabeeld Verbeeld leest de auteur uiteraard fragmenten uit zijn intrigerende roman voor. Maar daar blijft het niet bij. Omdat het decor van het boek de jaren zeventig betreft, koos hij bij elk fragment een liedje uit die tijd dat hij live opvoert, gezeten aan de piano of zichzelf begeleidend met een gitaar of accordeon.

Hij koos evergreens van o.m. Paul Simon, Art Garfunkel, Herman van Veen, Gerard Lenorman en Boudewijn de Groot die de verschillende thema’s uit het boek illustreren: het meeslepende verhaal zelf, de fotografie, konijnen en uiteraard de kleurrijke nostalgie van de jaren zeventig. Snoepkrieken, stoffen rennerspetjes en rolschaatsen zijn nooit veraf. De beschrijvingen en sfeerstukken lijken afwisselend in zwart-wit of in polaroidkleuren geschreven.
De auteur illustreert af en toe ook een fragment met authentieke dia’s en muziek uit een cassettespeler om het klik-klak van de antieke projector te overstemmen. Dit wordt een onvergetelijk moment voor de liefhebbers van literatuur, muziek, fotografie. Of gewoon voor wie nog eens de sfeer van ‘de dia-avond’ wil herbeleven.

U trekt voor deze theaterlezing/concert het best een souspull aan of een debardeur. Mocht u uw kinderen meebrengen, hul ze dan bij voorkeur in een groen of oranje badstof broekje.

Locatie

Adres: 
Terneuzensestraat 2
Stad: 
Zaamslag
E-mail: 
info@podiumvanzaamslag.nl
Telefoonnummer: 
0115-611875/06-54225226
Openingsdagen: 
17-02-2019
15:00

Meer informatie

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson