Grensoverschrijdend werken

Zeeuws-Vlaanderen is een grensregio. Zeeuws-Vlaanderen zelf heeft op het gebied van werken veel te bieden maar aan de andere kant van de grens is ook veel bedrijvigheid.

gent

De andere kant van de grens biedt kansen maar grensarbeiders kunnen ook te maken krijgen met belemmeringen op het gebied van o.a. informatie, regelgeving en markt.

Het Grensinfopunt

Met vragen over werken als grensarbeider kunt u terecht bij het GrensinfopuntHet Grensinfopunt is bedoeld voor iedereen die over de grens werkt en wil werken. Maar ook werkgevers die personeel willen werven en aannemen vanuit het buurland kunnen hier niet alleen een antwoord vinden op hun vragen maar ook ondersteuning bij het vinden van personeel aan weerszijden van de grens. Meer hierover leest u in de informatiebladen voor

Werkservicepunt

Via www.wspzvl.nl vindt u contactgegevens. Er is zowel informatie voor grensarbeiders die in België gaan werken alsook wanneer u vanuit België in Nederland komt werken. Ook is er een vergelijkingstabel te vinden van en uitleg over de meest voorkomende opleidingen in België en Nederland.

Brochure

De brochure Grenzeloze kansen voor werk gaat in op de belemmeringen, oplossingsrichtingen en kansen voor grensarbeid op langere termijn. Deze brochure is voorgesteld op het symposium Kansen voor grensarbeid op 16 maart 2012 en uitgebracht door Grensoverschrijdend Openbaar Lichaam Gent Terneuzen, Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, Gemeente Terneuzen, Stad Gent, provincie Oost-Vlaanderen en werkenindekas.nl.

In het project "Tendenzen zonder Grenzen" is gewerkt aan een aantal belemmeringen om grensoverschrijdend aan de slag te gaan. Een vernieuwde uitgave van de brochure Grenzeloze kansen met de resultaten van 2014 is verschenen.

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson