Uitgaan

Muziek en festiviteiten passen bij de ongedwongen Zeeuws-Vlaamse sfeer. Muziek maken of ernaar luisteren - u kunt hier uw hart ophalen tijdens een avond uit of bij de talloze evenementen die de regio kent.

muziek

In alle gemeenten kunt u cursussen volgen of een opleiding krijgen bij plaatselijke bands of fanfares. Daarnaast zijn er veel muzikale evenementen, zoals het beroemde Scheldejazz festival in Terneuzen, dat uitgaat van het fameuze jazzcafé Porgy & Bess. Vanaf hier liggen ook de beroemde Belgische discotheken op een steenworp afstand.

Uiteraard kent ook het Scheldetheater veel muzikale voorstellingen. In Sas van Gent vindt jaarlijks het Internationaal Folkore Festival plaats, een evenement waarbij dansers uit heel Europa optreden. In de gemeente Hulst zijn er Vestrock en het jaarlijks terugkerend evenement Graauwrock, waar naast een aantal topacts ook regionale bands hun kans krijgen. Hulst staat verder bekend om zijn jaarlijkse Dweildag.

Het Festival van Zeeuws-Vlaanderen, met uitvoeringen in de hele regio, is het grootste klassieke muziekevenement in de provincie Zeeland. In Bachstad Aardenburg wordt jaarlijks in de prachtige St. Baafskerk een uitvoering van de Matthäuspassion gegeven. In juli en augustus is er een aanbod van klassieke concerten in eeuwenoude kerkjes in West Zeeuws Vlaanderen. Iedere laatste zondag van de maand verzorgt de stichting Johan Hendrik van Dale (gratis) klassieke concerten.

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson