Culinair

De Bourgondische inslag van de Zeeuws-Vlamingen en het bezoek van onze vaak gastronomisch goedonderlegde zuiderburen, hebben ongetwijfeld hun invloed gehad op onze keuken. We houden van lekker eten en hebben dan ook een naam hoog te houden!

culinair

Naast de restaurants, bistro's, (eet)cafés hebben we maar liefst vijf sterrenrestaurants.

Restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat heeft twee Michelinterren. En restaurant La Trinité in Sluis, 't Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters in Breskens en PureC in Cadzand hebben één Michelin-ster. Zeeuws-Vlaanderen staat op culinair gebied dus duidelijk op de kaart, ook internationaal. De bekende Sluise topkok Sergio Herman start een nieuwe zaak bij de jachthaven in Cadzand-Bad.

Wat vis- en schaaldieren betreft komt u hier natuurlijk honderd procent aan uw trekken. Bijvoorbeeld in de acht mosselrestaurants in het pittoreske Phillippine. In dit voormalige havenstadje worden jaarlijks een half miljoen kilo mosselen geserveerd. Wist u trouwens dat het haringkaken in Biervliet is uitgevonden? Er zijn verscheidene mogelijkheden voor een culinair uitstapje.

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson