Een uitstekend ondernemersklimaat

Het uitstekende ondernemersklimaat, de goede infrastructuur zonder files en de lage grondprijzen maken Zeeuws-Vlaanderen tot een aantrekkelijke vestigingsoptie voor bedrijven.

Dit is mede het resultaat van het beleid van de gemeentes en de Provincie Zeeland. Er wordt ingezet op een actief, uitnodigend beleid voor het aantrekken van nieuwe bedrijven en het optimaliseren van de condities voor gevestigde ondernemers. Een sterke regionale economie is in het belang van de hele regio. U kunt ervoor kiezen een bedrijf in Zeeuws-Vlaanderen te starten, uw bestaande firma hier verder uit te bouwen of een goedlopend Zeeuws-Vlaams bedrijf over te nemen. Daarbij is het goed te weten dat er een nauwe samenwerking met het Vlaamse bedrijfsleven bestaat.

Winkels Terneuzen

Een bedrijf starten

Voor ondernemers liggen in Zeeuws-Vlaanderen diverse kansen: of het nu om een nieuw distributiecentrum gaat, een grote outletstore, een hightech internetbedrijf of een eigen pension of praktijk aan huis. Hier wordt voor grote en kleine ondernemers mogelijk wat elders in Nederland moeilijk te realiseren is.

Ondernemers (van eenmansbedrijf en MKB tot multinational) kunnen in Hulst, Sluis en Terneuzen terecht bij het bedrijven- of ondernemersloket, hèt aanspreekpunt voor ondernemers. Hier staan persoonlijk contact en maatwerk centraal.

De NV Economische Impuls Zeeland speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid in de provincie. Voor havengerelateerde zaken kunt u terecht bij Zeeland Seaports, de beheerder van de Zeeuwse havens onder andere die van Terneuzen.

Kijk ook eens op de lijst met ondernemersverenigingen en op de website van Port & Industry Zeeland (PORTIZ).