Daar word je een ander mens van... een Zeeuws-Vlaming

Zeeuws-Vlaanderen is écht anders. De unieke ligging tussen de Westerschelde en Vlaanderen speelt daarbij een grote rol. De geboren en getogen Zeeuws-Vlaming is een vrijbuiter, een beetje cynisch met een knipoog, een beetje Vlaams, bourgondisch en houdt van gezelligheid.

Uiteraard is Zeeuws-Vlaanderen gewoon een stukje Nederland, maar de problemen van de grote steden komen hier in mindere mate voor. Er zijn geen files, er is weinig criminaliteit en de mensen zorgen voor elkaar. Daar word je een ander mens van… een Zeeuws-Vlaming.

Zeeuws-Vlaanderen kent drie gemeenten met elk zijn eigen dynamiek en identiteit.

Gemeente Hulst

Gemeente Hulst

INULST VIEREN WE HET LEVEN!
Wonen en werken in Hulst is een feest. Simpelweg omdat in Oost Zeeuws-Vlaanderen het leven wordt gevierd. Er is volop ambiance! We leven op de grens en doen veel een beetje op de grens. De Vlaamse inslag is niet alleen merkbaar in de bourgondische wijze van leven INULST, maar ook in de mentaliteit van de Hulstenaren. We bekijken het leven veelal met een knipoog en zijn eigenzinnig. De Westerschelde scheidt ons van de rest van Nederland en als we ons omdraaien kijken we Vlaanderen recht in het gezicht. Zeeuws-Vlaanderen is gericht op Vlaanderen, maar hoort tegelijk bij Zeeland. Dat is een kracht.

Hulst, gelegen op zo’n dertig km afstand van Antwerpen, heeft diverse woonmogelijkheden; wonen in Hulst, met haar geanimeerde binnenstad óf wonen in één van de landelijk gelegen dorpen óf echt helemaal vrij in de polder. Er is hier een variëteit aan zowel koop- als huurwoningen. In Hulst haalt u meer woongenot uit uw hypotheek- of huurlasten. De prijzen zullen u positief verrassen. Het voordeel dat u daarmee doet, kunt u gebruiken voor de leuke extra’s in het leven!

INULST is altijd wat te doen, voor zowel jong als oud. Met regelmaat zijn er evenementen, zoals bijvoorbeeld de Vestingcross, Vestrock, Culitruck, etc. En dat alles te vinden van de gezellige winkels en de Bourgondische horeca. Wie heeft daar geen zin in!?

Kijk op de website van de gemeente Hulst of op www.inulst.nl voor meer informatie.

Terneuzen

Gemeente Terneuzen

Actief, ambitieus en veelzijdig. Het werkpaard van Zeeuws-Vlaanderen. Terneuzen is de grootste gemeente van de provincie Zeeland. Het is een dynamische gemeente waar werken, wonen, en recreëren naadloos op elkaar aansluiten. Verrassende nieuwbouwprojecten, culturele evenementen, een hoog voorzieningenniveau en moderne bedrijfslocaties bewijzen dat het een veelzijdige gemeente is. Terneuzen is het kloppend economisch hart van Zeeuws-Vlaanderen, een dynamische havenstad aan de Westerschelde waar de bedrijvigheid de komende jaren verder zal worden uitgebreid.

Terneuzen beslaat 251 km² en telde op 1 januari 2019 54.440 inwoners, verdeeld over veertien kernen.

Kijk ook op de website van de gemeente Terneuzen of de website over de kleine kernen van de gemeente Terneuzen.

Kust

Gemeente Sluis

Een bijzondere plek, waar het goed wonen, werken en recreëren is. In het uiterste zuidwesten van Zeeuws-Vlaanderen ligt de gemeente Sluis. Het gebied is heel divers: gezellige, authentieke kernen, brede zandstranden langs twaalf kilometer Noordzeekust, natuurlijke duinen, een weids, afwisselend polderlandschap en een groot aanbod van evenementen en bezienswaardigheden. Sluis heeft het allemaal!

Sluis beslaat 380 km² en telde op 1 januari 2019 23.372 inwoners, verdeeld over zeventien kernen.

Kijk ook op de website van de gemeente Sluis.