Het Bourgondische zit in ons bloed...

Zeeuws-Vlamingen genieten van het leven. Ze houden van lekker eten, goed gesorteerde winkels, interessante musea, mooie theatervoorstellingen en gezellige terrasjes. In Zeeuws-Vlaanderen beleeft u het bourgondische leven. Deze bourgondische inslag en het bezoek van onze vaak gastronomische goedonderlegde zuiderburen, hebben ongetwijfeld hun invloed gehad op onze keuken. We houden van lekker eten en hebben daardoor een naam hoog te houden.

Eten op bord

Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit. Zeeuwse chefs werken met lokale producten. Alles wat er in de omgeving te krijgen valt, staat op de menukaarten. Naast restaurants, bistro’s en (eet)cafés hebben we maar liefst vijf sterrenrestaurants: restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat , 't Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters in Breskens, Pure C en AIRrepublic in Cadzand. Zeeuws-Vlaanderen staat op culinair gebied dus duidelijk op de kaart, ook internationaal.

Wat vis- en schaaldieren betreft komt u hier natuurlijk niets te kort. Bijvoorbeeld in de acht mosselrestaurants in het pittoreske Phillippine. In dit voormalige havenstadje worden jaarlijks een half miljoen kilo mosselen geserveerd. Wist u trouwens dat het haringkaken in Biervliet is uitgevonden? Er zijn verscheidene mogelijkheden voor een culinair uitstapje.