(Zeeuws-)Vlaanderen: Verken je grenzen op de Emigratiebeurs

Wie de grenzen opzoekt, creëert kansen. Dat geldt zeker voor Zeeuws-Vlaanderen. De regio in het grensgebied van Zeeland en Vlaanderen biedt onbegrensde mogelijkheden voor wie op zoek is naar een nieuwe toekomst met een goede baan op een andere plek. Zeeuws-Vlaanderen presenteert zich, samen met 'de buren' uit Gent op de Emigratiebeurs op 8 en 9 februari a.s. in Houten. 

Wie emigratie overweegt, denkt misschien niet direct aan (Zeeuws-)Vlaanderen. Toch laten 'onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen' en Vereniging van Gentse Havengebonden Ondernemingen (VeGHO) de bezoekers van de Emigratiebeurs graag kennismaken met de aantrekkelijke woonomgeving en de carrièrekansen aan weerszijden van de grens. Vlamingen vestigen zich steeds vaker in Zeeuws-Vlaanderen en over en weer gaan werknemers vaker werken aan de andere kant van de grens. Bewoners van de grensstreek oriënteren zich dus steeds breder en profiteren daarmee van de kansen die de regio biedt. 

Op de Emigratiebeurs staan Zeeuws-Vlamingen en Vlamingen klaar die deskundig zijn op het gebied van (grensoverschrijdend) werken, wonen en het leven in Zeeuws-Vlaanderen. Verder is er een plattegrond met 'world class facts and figures' die een beeld geeft van de onderscheidende kwaliteiten van de regio. Zoals men mag verwachten van een Bourgondische regio, worden de bezoekers verrast met zilte zaligheden en andere lekkernijen uit de streek. Wie aan het denken is gezet over een toekomst in Zeeuws-Vlaanderen, kan rekenen op een persoonlijke benadering en praktische ondersteuning op maat. Zo voelen potentiële nieuwe (Zeeuws-)Vlamingen zich snel thuis.

Emigratiebeurs

De Emigratiebeurs wordt gehouden in Expo Houten op zaterdag 8 en zondag 9 februari a.s., op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom in de Zeeuws-Vlaamse stand

Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen

Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen is het overkoepelende thema van de campagne om Zeeuws-Vlaanderen op de kaart te zetten. Dit is een initiatief van uwnieuwetoekomst, een samenwerkingsverband van het bedrijfsleven, de onderwijs-, zorg- en recreatiesector, de woningcorporaties en de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Uwnieuwetoekomst staat ervoor om op middellange en lange termijn het profiel / imago van Zeeuws-Vlaanderen positief te beïnvloeden. Dat gebeurt door het op praktische wijze organiseren van samenwerking en daadkracht op het vlak van regiopromotie, arbeidsmarktbevordering, bevolkingsimmigratie en positieve beeldvorming. In dit kader presenteert uwnieuwetoekomst Zeeuws-Vlaanderen voor de zevende keer op rij op de Emigratiebeurs.

Bedrijvenvereniging VeGHO vzw 

De Vereniging van Gentse Havengebonden Ondernemingen (VeGHO) heeft als doel om de samenwerking en verstandhouding tussen de bedrijven in de Gentse Havenregio te bevorderen, hun belangen te behartigen, beschermen en vertegenwoordigen, gemeen-schappelijke standpunten te bepalen en bekend te maken en om actief bij te dragen tot de verdere ontwikkeling van de Gentse havenregio als een duurzame gunstige economische omgeving. VeGHO vertegenwoordigt zodoende (grote) werkgevers in de Havenregio.

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson