Brandweer Zeeland, onderdeel van Veiligheidsregio Zeeland, zoekt een Aspirant brandweerofficier

Brandweer Zeeland zoekt een Aspirant brandweerofficier.

Brandweer Zeeland

Brandweer Zeeland is onderdeel van Veiligheidsregio Zeeland. De afdeling wordt aangestuurd door de Manager Brandweer Zeeland en is onderverdeeld in de teams Operationele Voorbereiding, Vakbekwaamheid en Materieel, Techniek en Logistiek. De repressieve basisbrandweerzorg wordt tijdens kantoortijden op vier locaties ingevuld door een dagbezetting. Voor de overige tijd en door de andere brandweerposten in Zeeland wordt de repressie uitgevoerd door circa 1100 brandweervrijwilligers. Zij staan elk uur per dag klaar om snel en adequaat hulp te verlenen.

Word Brandweerofficier!

In september 2018 gaat bij de Brandweeracademie in Arnhem de 51e  voltijdopleiding Brandweerofficier van start. De opleiding duur 1,5 jaar. Tijdens de opleiding doe je ervaring op door middel van stages en opdrachten en neem je deel aan trainings- en vormingsweken in binnen- en buitenland. Onder professionele en persoonlijke begeleiding leer je hoe je operationeel optreedt als officier van dienst en volg je vakken als: leiderschapsontwikkeling en leidinggeven, projectmanagement, bedrijfsvoering, multidisciplinaire planvorming en fire safety engineering. Voor ieder onderdeel leg je een examen af. Na de opleiding beschik je over de diploma’s Manschap, Bevelvoerder, Officier van Dienst, Operationeel Manager en Specialist Operationele Voorbereiding. Kortom, de beste basis voor een brede en succesvolle loopbaan bij Brandweer Zeeland.

Wie zoeken wij?

Voor de opleiding gelden de volgende  instroomeisen:
•Een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor). Een specifieke studierichting of een specifiek vakkenpakket is niet vereist.
•Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees. Daarnaast beschik je over zwemvaardigheid.
•Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Verder beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:
•Je beschikt over analytisch- en probleemoplossend vermogen en je bent besluitvaardig.
•Je kunt je goed inleven in de situatie en gevoelens van anderen.
•Je kunt goed luisteren en vragen stellen en hebt zelfreflectie.
•Je kunt goed omgaan met weerstanden en weet mensen te binden.
•Je bent stressbestendig. Je kunt omgaan met spanningen in (repressieve) omstandigheden. Je blijft effectief presteren onder tijds(druk).
•je hebt een duidelijke visie op het brandweervakgebied.
•je bent in staat om over de grenzen van je eigen vakgebied en het team te kijken en mee te werken aan het totale resultaat van de brandweerorganisatie als onderdeel van Veiligheidsregio Zeeland.

Je werkt voor het volledige verzorgingsgebied van Veiligheidsregio Zeeland. We zoeken iemand die flexibel en bereid is om veel te reizen en te werken in de avonduren in verband met het bezoeken van de brandweerposten.

Na afronding van de opleiding ga je werken in een specialistenfunctie bij Brandweer Zeeland. De functie Officier van Dienst wordt verricht op basis van piketdienst. Je bent volgens rooster 24 uur x zeven dagen aangesloten bereikbaar en beschikbaar. Tijdens de piketdienst dien je te verblijven in één van de volgende verzorgingsgebieden: Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland of Zeeuws-Vlaanderen. Gedurende de opleiding wordt in onderling overleg bepaald in welk verzorgingsgebied je de repressieve functie gaat uitoefenen.

Wat bieden wij?

Een boeiende baan bij een veelzijdige organisatie in ontwikkeling. We bieden je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot brandweerofficier. Je gaat samenwerken met bevlogen en zeer betrokken medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de fysieke veiligheid en in het bijzonder de brandweerzorg in Zeeland.

Je komt vanaf de start van de opleiding Brandweerofficier fulltime (36 uren per week) in dienst bij Veiligheidsregio Zeeland voor een periode van twee jaar. Bij voldoende functioneren en gelijkblijvende organisatorische omstandigheden is er het vooruitzicht op een vaste aanstelling in een specialistenfunctie. Tevens ga je in piketdienst werken in de repressieve functie Officier van Dienst. Voorwaarde is wel dat je de opleiding succesvol hebt afgerond.

Gedurende de opleiding bedraagt het salaris bedraagt minimaal €2.335,- en maximaal €3.376,- bruto per maand (salarisschaal 8). Inschaling is afhankelijk van achtergrond en ervaring. We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, gebruik van iPad, telefonie en het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden voor het (ver)kopen van verlof, computer, laptops, sportabonnement of fietsregeling. Voor dienstreizen kan er gebruik worden gemaakt van dienstvervoer. Indien een dienstvoertuig niet beschikbaar is, geldt een reiskostenvergoeding volgens de Reisregeling Binnenland.

Selectieprocedure

Kijk voor meer informatie ook op de website http://www.brandweerofficier.nl/

INFODAG & SOLLICITATIE

Zaterdag 17 maart 2018 van 10.00 – 14.00 uur is er een informatiedag over de opleiding Brandweerofficier bij de Brandweeracademie in Arnhem. Tijdens de infodag krijg je aanvullende informatie over de opleiding, het beroep en de selectieprocedure. Meld je uiterlijk 9 maart 2018 aan voor deze informatiedag via de website http://www.brandweerofficier.nl

Stuur je sollicitatiebrief met CV uiterlijk 25 maart 2018 naar hrm@vrzeeland.nl t.a.v. het bestuur van de Veiligheidsregio Zeeland.

SELECTIEGESPREK

De voorselectie bestaat uit een briefselectie. Wanneer je door de voorselectie komt word je uitgenodigd voor een selectiegesprek, gepland op 9 en 10 april 2018.

SELECTIEDAGEN

De eerste selectiedagen vinden plaats op 8 en 14 mei in Almere, je wordt tijdens deze landelijke sporttestdag getest op fysieke en mentale fitheid. We toetsen of je over voldoende fysieke fitheid en vaardigheden beschikt om de repressieve onderdelen van de opleiding te volgen.

Pas wanneer je de eerste testdag goed hebt doorstaan, word je voor de tweede selectiedag uitgenodigd in juni 2018, dan word je getest op je persoonlijkheid en gedrag. Deze dag wordt uitgevoerd door GITP en bestaat uit zowel capaciteiten- als cognitieve testen, een rollenspel en interview met psycholoog. Leiderschap, stabiliteit en veerkracht, samenwerken en omgevingssensitiviteit zijn belangrijke kwaliteiten waar tijdens de selectie naar wordt gekeken.

De uitslag van beide dagen bepaalt de definitieve keuze.

AANSTELLINGSGESPREK

 In de slotfase van de procedure wordt de aanstelling geregeld. Het doorlopen van een aanstellingskeuring, het overleggen van kopieën van de behaalde diploma(‘s) en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zijn vereisten voor een aanstelling bij Veiligheidsregio Zeeland. In deze fase worden de arbeidsvoorwaarden besproken en wordt ook de studieovereenkomst opgesteld.

INFORMATIE

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen worden met Aart van Oosten, trajectbegeleider Brandweer Zeeland via 06-20380803 of a.vanoosten@vrzeeland.nl.

 

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson