Hoe kom je er?

Met de auto

Zeeuws-Vlaanderen is vanuit het noorden direct bereikbaar via de Westerscheldetunnel, vanuit het zuiden en oosten via de Belgische snelwegen. Vanuit het westen heeft u toch echt een boot nodig! Op deze kaart ziet u hoe de streek ten opzichte van België en Nederland ligt. Kijk op deze routeplanner hoe u het beste kunt rijden.

Westerscheldetunnel

De 6,6 kilometer lange Westerscheldetunnel vormt de vaste verbinding tussen Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. Het is een uit twee buizen bestaande vierbaansweg tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen. Aan de noordkant sluit de tunnelweg tussen Middelburg en Goes aan op de A58, aan de zuidkant op de N61. De centrale ligging zorgt voor een snelle aansluiting op het wegennet in Zeeland, Vlaanderen en West- Brabant. De tunnel is uiteraard 24 uur per dag open, het hele jaar door, weer of geen weer. Geen wachttijden, snel passeren op het tolplein. Via de tunnel staat u in vijf minuten aan de overkant. Kijk voor meer informatie op de website van de Westerscheldetunnel.

België

Komend vanuit Nederland kunt u ook kiezen voor een route via Antwerpen. Ook dan zult u de rivier de Schelde moeten "trotseren" via de Liefkenshoektunnel (komend vanuit Bergen op Zoom) of de Kennedytunnel (komend vanuit Breda of Eindhoven). Vanaf Antwerpen staat u in een half uurtje in Hulst, drie kwartier in Terneuzen en een dik uur aan de Noordzeekust.

Met het openbaar vervoer

Voor meer informatie over openbaar vervoer kunt u op 9292.nl kijken.

Van Vlaanderen naar ZeeuwsVlaanderen
Stichting Rootz Zeeuws-Vlaanderen
Facts & Figures

Ontwerp & realisatie: Nilsson